Oude Az Alma-site krijgt snelle afbraak

Een groot deel van de bestaande site AZ Alma aan de Moeie in Eeklo, zal in de tweede helft van dit jaar gesloopt worden. De stad  Eeklo is in het bezit van de gebouwen en wil na de verhuis van het ziekenhuis naar de nieuwbouw aan de Ringlaan, meteen alle voorbereidingen treffen voor de opbouw van een nieuw project : de Heilig Hart-wijk. Door bepaalde delen snel te slopen hoopt men krakers geen kans te geven.

De officiële opening van het nieuwe ziekenhuis AZ Alma langs de Ringlaan in Eeklo staat op 17 maart gepland. De patiënten verhuizen daarentegen pas op woensdag 29 maart naar het nieuwe ziekenhuis.

Er volgt daarna een grote opkuis in het oude ziekenhuis, ook dat zal nog enkele weken tot maanden duren. Er wordt verwacht dat het oude ziekenhuis tegen juli van dit jaar volledig ontruimd zal zijn. Daarna kan de ontwikkeling van de Heilig Hart-wijk op de site beginnen. Niet alle delen van het oude ziekenhuis zullen gesloopt worden. De stad Eeklo heeft van de  Vlaamse overheid een subsidie van 2,5 miljoen gekregen voor de ontwikkeling van de Heilig Hart-wijk.  De subsidie is bedoeld in kader van duurzaamheid en zal dienen om bepaalde delen om te bouwen in leefcomplexen, in plaats van deze eerst te slopen.

 

Bron en lees meer op: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-eeklo/-wij-geven-krakers-geen-kans-a3046092/

Geen categorie, Welzijn & Wonen