Lanicad CAD-buro

Lanicad CAD-buro

Lanicad CAD-buro focust hoofdzakelijk op de studie en het ontwerp van elektrische installaties. Door automatisering, sturing en standaardisering van consoles en elektronische elementen zorgt het bureau voor onder meer een verhoogde energie-efficiëntie in elk bedrijf. Het bedrijf bestaat 20 jaar en wordt geleid door Nicolas Landuyt.  Momenteel telt Lanicad CAD-buro 8 werknemers. 

 

Schaal

Het bureau heeft dan een zeer uitgebreid klantenbestand. Zo deden ze studies voor het concertgebouw in Brugge, de Ghelamco arena in Gent en werken ze momenteel aan projecten rond de elektrische sturingen bij de nieuwe elektrische wagens van Audi en Mini. Maar ook lokaal hebben ze reeds hun stempel gedrukt met verschillende ecologische projecten; zoals de herziening van de elektrische installatie in de sporthal van Sint-Laureins in functie van een algemene energiebesparing, een studie rond evacuatieplannen, water en perslucht in opdracht van Vandemoortele, etc...

 

Met hun verwezenlijkingen dragen ze niet alleen bij aan een meer ecologische toekomst voor het Meetjesland, maar helpen ze ook het Meetjesland op de kaart zetten als een duurzame, ecologische en innovatieve regio met potentieel.

 

Een programmable logic controller (PLC, programmeerbare logische eenheid) is een elektronisch apparaat met een microprocessor die op basis van de informatie op zijn diverse ingangen, zijn uitgangen aanstuurt.

 

Eigen gebouw

Het kantoorgebouw van Lanicad CAD-buro is ontworpen met optimale energie-efficiëntie in het achterhoofd. Zo wordt de serverruimte wordt, afhankelijk van de buitentemperatuur en het weer, gekoeld met buitenlucht.  Het complete kantoorgebouw is dan ook PLC gestuurd. Zo gaan de lichten automatisch uit met behulp van een timer. Indien er geen beweging is over het hele gebouw gaan automatisch alle lichten uit. Het gebouw heeft door de installatie van zonnepanelen en een warmtepomp een nulverbruik aan warmte en elektriciteit.

Internationale innovaties

Het bureau ondersteunt daarbuiten heel wat innovatieve internationale projecten zoals het eerste pool onderzoekstation ter wereld dat een CO²-neutraal is: Princess Elisabeth Antarctica. Daarnaast hebben ze meegeholpen aan het ontwerp van de Punch One. Een wagen, voortgedreven door zonne-energie die heeft deelgenomen aan de World Solar Challenge 2015. Het Belgische team is verdienstelijk vijfde geëindigd. Voor meer info : https://www.solarteam.be/history/punch-one-brsmallsmall-team-6-smallsmal

 

Poolstation Prinses Elisabeth

Dit station dat in februari 2008 officieel werd ingehuldigd, wordt door Belgische en internationale wetenschappers gebruikt om onderzoek te voeren dat voornamelijk betrekking heeft op de klimaatsveranderingen. Het poolstation werkt volgens het principe van de "nul-CO2-uitstoot". Dit houdt in dat er enkel gebruik wordt gemaakt van hernieuwbare energie en dat al het afval volledig gerecycleerd wordt. De bouw van het station werd toevertrouwd aan de International Polar Foundation, voorgezeten door Alain Hubert.

Bron: https://www.belfius.be/corporate/NL/Themas/Others/Sustainability/Planet/index.aspx?firstWA=no

Dienstverlening

Lanicad CAD-buro biedt enkele uitzonderlijke diensten aan. Zo bezit het bureau een 3D laserscanner.  Deze scanner zorgt voor driedimensionale, hoogwaardige beelden van iedere omgeving. De techniek creëert een driedimensionale puntenwolk, door van ieder vastgelegd punt ook de afstand tot het apparaat te berekenen. Dit resulteert in een erg accurate ruimtelijke reconstructie van de omgeving in kwestie. Hiermee kunnen dan architecten en ingenieurs aan de slag. Dit toestel wordt vooral gebruikt voor het opmeten van ingewikkelde constructies. Bijvoorbeeld: installatie met veel buizen.

 

Daarnaast bieden ze voor bedrijven ook "Energiescans" aan. Momenteel is Lanicad CAD-buro bezig met een proces om door de Vlaamse regering erkend te worden als private dienstverlener in de pijlers opleiding, advies, strategisch advies en advies voor internationaal ondernemen. Hierdoor kunnen bedrijven in de toekomst via hun KMO-portefeuille tot 40% korting ontvangen wanneer ze bij Lanicad een energiescan laten uitvoeren. 

 

Concrete case: onlangs heeft Lanicad CAD-buro bij Unilin een sturingssysteem toegepast op enkele ventilatoren, die normaal ononderbroken bleven draaien. Door de daling in elektriciteitskosten die hier mee gepaard ging was de volledige installatie al op 1 jaar tijd terugverdiend!


 

Voor meer info over Lanicad CAD-buro ga naar http://www.lanicad.be/!

Geïnteresseerd in de KMO-portefeuille? Ga naar http://www.vlaio.be/themas/kmo-portefeuille !

Wil u met uw bedrijf lid worden van het Lerend Netwerk voor bedrijven Meetjesland? 

Klik op deze link en schrijf u nu in!

Geen categorie