Gemeentelijke waardebonnen overzicht

Geef een stukje Meetjesland cadeau!

Maar liefst 12 van de 14 Meetjeslandse gemeenten hebben een gemeentelijke cadeaubon. Alleen Knesselare ontbreekt nog in het rijtje maar dit wordt wellicht opgelost na de fusie met Aalter.
Ben je op zoek naar een kerstcadeau voor een echte Meetjeslander? Werp vlug een blik op het kort overzicht hieronder!
Er staat per gemeente opgelijst waar je de bonnen kan terugvinden, wat de voorwaarden zijn en in welke zaken je deze kan gebruiken.

 

Aalter: 

Deze cadeaubonnen ter waarde van 10 euro en 25 euro zijn verkrijgbaar in het gemeentehuis. Je kan ze besteden bij 120 deelnemende handelszaken en zelfstandigen in Aalter (de lijst groeit nog maandelijks), te herkennen aan de "Wij aanvaarden de Aalterbon"-sticker op de vitrine. Kledingwinkels, cafés, restaurants, kappers... doen mee aan de actie. De cadeaubon blijft één jaar geldig. Ook niet-Aalternaren kunnen de Aalterbon aankopen!

Ontdek nu alle deelnemende handelszaken uit jouw buurt via een handige overzichtskaart.

CADOZA:

De cadeaucheque is  aan te kopen bij de gemeentelijke diensten van Assenede en kan ingeruild worden tegen producten of diensten van de deelnemende ondernemers. De waarde van de geïnde cadeaucheques wordt aan de deelnemende ondernemers terugbetaald door het gemeentebestuur.

bron:

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-eeklo/dorp-krijgt-eigen-cadeaubon-a3192101/

Evergem:

De handelaars van Evergem krijgen een eigen waardebon en die zal de E-bon heten. Die moet normaal vanaf 1 mei verkrijgbaar zijn bij de gemeente en zal kunnen gebruikt worden bij zowat alle plaatselijke handelaars van groot-Evergem. De gemeentelijke Adviesraad Lokale Economie (ALE) geeft op dinsdag 18 april uitleg over de E-bon aan alle handelaars, en dat om 20 uur in het gemeentehuis. Info: www.evergem.be.

Zoek je nog een leuk cadeau? Schenk een E-bon en winkel lokaal!
Een E-bon is een gemeentelijke cadeaubon ter waarde van € 10 of € 25.

Vanaf dinsdag 2 mei is de E-bon te koop bij Evergemse handelaars. De houder van een E-bon kan die inruilen voor goederen of diensten bij een deelnemende handelaar in één van de 9 dorpskernen.. Je herkent de deelnemers ook aan een duidelijke E-bon-sticker in hun etalage of winkelruit.

De E-BON is een initiatief van de gemeentelijke Adviesraad Lokale Economie met de steun van het gemeentebestuur Evergem en de UNIZO-afdelingen van Ertvelde, Evergem en Sleidinge.

Eeklo:

Eeklo lanceert in het najaar een eigen cadeaubon die alleen bij de plaatselijke middenstand zal kunnen gebruikt worden. De naam wordt de Wiekie-bon. Wiekie is de afkorting van de slogan 'Winkel in Eeklo, Koop in Eeklo'. (JSA)

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-eeklo/stad-lanceert-eigen-cadeaubon-wiekie-a3207611/ 

https://www.hln.be/regio/eeklo/wiekie-bon-geeft-middenstand-duw-in-de-rug~a304ab17/

https://www.hln.be/regio/eeklo/stad-werkt-aan-digitale-klantenkaart~a2f8b81b/

Kaprijke:

Gemeentelijke geschenkbon

Het gemeentebestuur voorziet in de mogelijkheid tot de aankoop van een geschenkbon die de begunstigde kan besteden bij onze lokale handelaars.

De geschenkbon kan een waarde hebben van 10, 25 of 50 euro naar keuze.

Voorwaarden

De geschenkbon kan enkel ingewisseld worden bij de deelnemende winkels, handelaars en horeca in Kaprijke. -De geschenkbon kan niet ingewisseld worden voor cash geld en moet in eenmaal gespendeerd worden.
- De aankoop van de geschenkbon vindt plaats in onder meer het gemeentehuis.
-De verkoop van geschenkbonbon door derden is mogelijk, mits een door het college van burgemeester en schepenen goedgekeurde samenwerkingsovereenkomst die onder andere de modaliteiten met betrekking tot aansprakelijkheid, verwerking en terugbetaling bevat.
- geschenkbonnen die verkeerd ingevuld worden, worden aan de balie van het gemeentehuis ontwaard en bijgehouden in een registratiesysteem

Hoe aanvragen

-De betrokkene koopt de geschenkbon bij het gemeentebestuur aan. Dit kan digitaal of op papier aan onze balie

Kostprijs

De geschenkbon kan aangekocht worden tegen de waarde die zij vertegenwoordigt, nl. 10, 25 of 50 euro.

Meer info

De lijst van handelaars en ondernemers waar u uw geschenkbon kan besteden, vindt u hier.

Lovendegem:

De gemeente biedt waardebonnen aan waarmee u terecht kan bij de lokale handelaars in de gemeente die zich bij het systeem aansluiten. De waardebonnen hebben een waarde van 5 euro of 10 euro.

Het systeem is heel eenvoudig. Burgers, verenigingen,… die op zoek zijn naar een origineel cadeau kopen één of meerdere waardebonnen. De ontvanger kan deze bon(nen) besteden bij de deelnemende handelaars vermeld op de waardebon. De bonnen blijven 1 jaar geldig.

De waardebonnen zijn te verkrijgen bij de dienst Onthaal, Kerkstraat 45.

De M-bon is het ideale Maldegemse geschenk! Zoek je nog een kadootje maar vind je nergens iets geschikt? Met de M-bon is dat verleden tijd. Je kan ermee terecht bij tal van Maldegemse handelaars én je ondersteunt onze lokale economie. Uiteraard kunnen ook niet-Maldegemnaars de M-bon kopen.

Er zijn twee types van M-bon: ter waarde van € 25 of € 10. De M-bon is één jaar geldig en geef je in één keer uit.

 

Nevelebon:

Met het ontwerpen en promoten van een gemeentelijke cadeaubon wil het gemeentebestuur samen met de Adviesraad voor Lokale Economie van Nevele de lokale handel stimuleren. Deze Nevelse cadeaubon kan worden gebruikt bij alle ondernemers in Nevele die geïnteresseerd zijn hieraan deel te nemen.

Op de gemeenteraad van 25 september 2017 worden alle voorwaarden van de Nevelebon vastgelegd in een reglement.

Vanaf 1 november 2017 zijn er Nevelebonnen van 10 en 25 euro beschikbaar. Verjaardagen, communies, pensionering, enz… met de Nevelebon heb je alvast geen kopzorgen meer over het gepaste geschenk!

Een Nevelebon is 1 jaar geldig en kan je aankopen in het gemeentehuis en in de volgende verkooppunten:

  • Toeristisch infopunt, Stationsstraat 20, 9850 Nevele
  • De Rotonde, Markt 16, 9850 Nevele
  • De Korenbloem, Damstraat 48/A, 9850 Vosselare
  • Bioflora, Bredeweg 2, 9850 Poesele
  • Spar Veldestraat 86, 9850 Merendree
  • Mieke's Superetje, Hansbekedorp 27, 9850 Hansbeke

Overzicht deelnemende handelaars

Bekijk hier (3.1 MB) een overzicht van de deelnemende handelaars.

De Sente(n)Bon.

Er werd voor het project 2.500 euro subsidie binnen gehaald bij de provincie. Je zal bij de gemeentediensten bonnen van 25 en van 50 euro kunnen aankopen. Die komen er binnen enkele weken aan en zullen enkel te gebruiken zijn bij de handelaars en in de horeca van Sint-Laureins en alle deelgemeenten. 

De aangesloten verenigingen van Sint-Laureins zullen bij de aankoop van die bonnen kunnen genieten van een extra aankoopkorting: 40 euro voor een bon met een waarde van 50 euro, en 20 euro voor een bon met een waarde van 25 euro.

 

De Waarschootbon:

De gemeente heeft de nieuwe gemeentelijke cadeaubon gelanceerd. Hij is niet veel groter dan een bankkaart en oogt modern.

De gemeente deed een beroep op Sylvie Van de Walle van Anders Design uit Waarschoot om de cadeaubon in een hip jasje te steken. "De opdracht was duidelijk", zegt schepen Jochen De Smet (Open Vld). "Ontwerp een waardebon die stijlvol en strak is, in een handig formaat. Een leuke verrassing: wie de bon uit het zwarte etui haalt, ziet plots 'WAAR.DE' tevoorschijn komen. Een mooie knipoog naar onze gemeente. De Waarschootbon is echt de mooiste cadeaubon van het Meetjesland. Door de cadeaubonnen nu aan alle Waarschotenaren aan te bieden, willen we lokale handelaars een hart onder de riem te steken."

De bonnen van 10 en 25 euro zijn te koop in de sporthal, bib of gemeentehuis. Het geheel bestaat uit een zwart etui en de waardebonnen zelf. Meer info vind je op www.waarschoot.be/waarschootbon.

Zomergem:

Mijncadeaubon.be is de site om vrienden, familie of uw geliefde te verwennen met mooie geschenken met een origineel karakter. Mijncadeaubon.be is een webshop waar u een waardebon bestelt die u kan inruilen in een zaak met een lokaal en kwaliteitsvol karakter.

Origineel cadeau

Bij mijncadeaubon.be kan u dus terecht voor een origineel cadeau waarmee u lokale handelaars steunt. Een uitgelezen team gaat op zoek naar lokale zaken die kwaliteit bieden. We proberen net dat tikkeltje meer te vinden. Geen gewone wenskaart want de zaken waarmee we samenwerken, selecteren we op originaliteit, kwaliteit en superioriteit. Met grote internationale ketens werken we niet samen. We kiezen er bewust voor om lokale zaken te steunen.

Initiatief van Invendo VOF. Online te bestellen, wordt gratis geleverd vanaf €25.
13 zaken aanvaarden de bon.

 De Zelzaatse Kadobon:

Op zoek naar een ideaal geschenk? Waarom dan niet kiezen voor een geschenkbon? Vanaf 12 december kan u met de Zelzaatse Kadobon van € 10 en € 25 terecht bij tal van Zelzaatse handelaars. Shoppen in eigen gemeente is milieuvriendelijk en u steunt de lokale economie.

De Zelzaatse Kadobon ken sinds 12 december 2016 worden aangekocht op het gemeentehuis. Hij blijft één jaar geldig na aankoop en kan worden ingeruild bij de deelnemende Zelzaatse handelszaken.

Zelfstandigen die in Zelzate een winkel, horecazaak, apotheek, schoonheids- of kapsalon,… uitbaten en bereid zijn om de Zelzaatse Kadobon in hun zaak te aanvaarden dienen zich vooraf bij het gemeentebestuur te laten registreren. Deelname is volledig gratis. Gebruik daarvoor onderstaand inschrijvingsformulier en bezorg het ingevuld op het gemeentehuis.

Inschrijvingsformulier voor de handelaars: klik hier

Reglement Zelzaatse Kadobon: klik hier

Meer info: Martin Acke – Voorzitter Adviesraad Economie – martin.acke@zelzate.be

Bronnen:

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-eeklo/gemeentelijke-cadeaubon-op-komst-a2712913/
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-sint-laureins/dorp-lanceert-de-sente-n-bon-a2683216/
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-eeklo/nieuwe-waardebon-niet-veel-groter-dan-bankkaart-a3125826/
http://www.lovendegem.be/WerkEconomie/Gemeentelijkewaardebonnen/Werkingendeelnemendehandelaars.aspx
http://www.mijncadeaubon.be/deelnemers-zomergem
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-eeklo/e-bon-in-de-maak-a3133741/
http://www.aalter.be/aalterbon
https://www.maldegem.be/m-bon
http://www.lovendegem.be/WerkEconomie/Ondernemen/Bekendheidbinnendegemeente.aspx
http://www.lovendegem.be/WerkEconomie/Ondernemen/Bekendheidbinnendegemeente.aspx
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171120_03197478
http://www.eeklo.be/content.jsp?objectid=34743

Geen categorie