Comeet

Regiobib Meetjesland:

Een regionaal netwerk van openbare bibliotheken met een doorgedreven werking op vlak van samenwerking en centralisering van voornamelijk back office taken. Met als doelstelling de basisdienstverlening van de gemeentelijke openbare bibliotheken te behouden en te optimaliseren dankzij efficiëntiewinsten.

Voorbeelden:

  • Gezamenlijk collectiebeleid: samenaankoop strips en boeken, regionaal collectiebeleidsplan, … met als effecten grotere kortingen, regionale afstemming, professionalisering en tijdswinst.
  • Beter opleiden en inzetten van medewerkers: competentiemanagement, proefproject expertise-uitwisseling tussen het personeel van Wachtebeke en Eeklo en gedeelde mediacoaches die educatieve toepassingen ontwerpen voor de hele regio.

Voor de bibliotheekgebruikers zelf verandert er op korte termijn niets. Op termijn leidt de ontwikkeling van de Regiobib Meetjesland voor de gebruikers tot een optimalisering van de dienstverlening door de bundeling van krachten en middelen.

http://comeet.be/film-een-regiobib-voor-het-meetjesland/
http://comeet.be/wat-we-doen-voor-de-bibliotheken/een-regiobib-voor-het-meetjesland/

 

Meetjesland Reuzenland:

 

http://comeet.be/de-meetjeslandse-reuzen/

http://comeet.be/projecten-erfgoed/meetjesland-reuzenland/

 

Meetjeslandse UITPAS

2017 wordt het jaar waarin UiTPAS Meetjesland gelanceerd wordt. En we mogen dit belangrijke jaar inzetten met goed nieuws! Het UiTPASproject dat COMEET indiende bij LEADER werd goedgekeurd door de plaatselijke groep.

Dit project behelst de effectieve invoer in pilootgemeente en -stad Assenede & Eeklo, een onderzoekstraject in Nevele en actieve deling van de kennis & ervaring opgedaan in beide trajecten. Dankzij deze aanvullende middelen kunnen COMEET & de projectpartners een stevige basis leggen voor de verdere uitbreiding van UiTPAS in de regio.

De opvolging van het project ligt in handen van de stuurgroep. Deze bestaat uit vertegenwoordigers van de betrokken vrijetijdsdiensten & OCMW’s, Wijkcentrum De Kring, regionale jeugddienst Meetjesman en CultuurNet Vlaanderen. Daarnaast zijn er ook lokale werkgroepen en thematische werkgroepen voor communicatie en toeleiding voorzien. Ook Wijkcentrum De Kring startte intussen een aparte werkgroep waarin mensen met een beperkt inkomen meedenken over UiTPAS Meetjesland. Er werd de afgelopen weken niet stilgezeten: zo werd er werk gemaakt van een uitgebreide projectplanning, de opstart van de UITPAShuisstijl en -website, een regionaal UiTPASreglement,…

http://comeet.be/leader-uitpas/

Groepsaankoop voor verpakkings- en conserveringsmateriaal

Provincie Oost-Vlaanderen organiseert ook in 2017 een groepsaankoop voor verpakkings- en conservaringsmateriaal voor Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders. Erfgoedcel Meetjesland onderstreept het belang om materiaal van archieven of erfgoedcollecties op een goede manier te bewaren en biedt opnieuw subsidies aan voor de aankoop van dit conserveringsmateriaal.

http://comeet.be/groepsaankoop-verpakkingsmateriaal-en-conserveringsmateriaal/

Meetjes.land

Ontdek alle erfgoedbordjes in het Meetjesland en de verhalen die ze verbergen.

https://meetjes.land