Over Regiomerk

Meetjesland, maak het mee!

Het Meetjesland ontwikkelde in 2007 een regiomerk voor alle gemeenten, belangrijke organisaties en ondernemers in de streek.‘Maak het mee!’, is de slagzin bij het bladvormig logo. Het nodigt inwoners en bezoekers uit om de regio in zijn volle verscheidenheid te ontdekken. Daarnaast is het een oproep naar iedereen uit de regio om de krachten te bundelen en samen te werken voor een sterk Meetjesland.

Branding heeft onder meer als doel de economische activiteiten in een regio te stimuleren. Zo zien we hoe in diverse andere regio’s in Europa lokale producenten drummen om het regiomerk te gebruiken. Immers, de kwaliteiten van de regio mee uitdragen en versterken, betekent voor ondernemers extra herkenbaarheid, extra vertrouwen van klanten in de producten en in de bedrijfsvoering, en extra omzet.

Bent u ondernemer of lid van een regionale organisatie? Dan kan u met uw bedrijf of vereniging ook in aanmerking komen om het regiomerk te gebruiken in uw communicatie. Al wat u daarvoor hoeft te doen is het registratieformulier invullen om uw aanvraag te doen en enkele eenvoudige regels naleven. Alle afspraken en regels rond het merk zijn terug te vinden in het Merkhandboek. In het boek zijn ook tal van inspirerende voorbeelden opgenomen die u op weg kunnen zetten naar een creatieve bedrijfscommunicatie!